Lion Strength
Over Lennert
Mijn naam is Lennert De Keunynck, 25 jaar. Ik ben zelf al +- 4 jaar actief in de sportwereld. Het begon voor mij allemaal zo een kleine 5 jaar geleden. 19jaar, 135kg, en uitgeput na alles wat ik deed.
Op mijn 20 jaar kreeg ik te horen dat ik op het randje stond om diabetes te krijgen, hoog suiker en hoge cholesterol. De dokter zei me dat als ik er NU niets aan deed, dat dit voor altijd zou zijn! Dit was mijn wake-up call!!
Mijn dieet was heel simpel: weinig koolhydraten, veel eiwitten en weinig vetten. Geen suikers en geen frisdrank of koffie! Ik verloor gewicht maar niet op de juiste manier. Maar ik wou dit zelf doen!
Ik begon ook met 3x per week te wandelen. Na enkele weken werd wandelen snelwandelen. Snelwandelen werd dan lopen. Na een kleine 6 maand was er al veel verschil maar nog niet genoeg!
Dan kwam de FITNESS in het leven. Ik kwam als dikke jongen aan in de fitness, niet wetende wat te doen en niet wetende wat ik aan het doen was.

Wat deed ik? ik zocht filmpjes op Youtube en probeerde deze zo goed mogelijk na te doen. Zo begon ik ook met deadlifts, bench press en squat. Daar bestond mijn eerste programma uit. Tot iemand mij aansprak en zei "Hey je bent echt wel sterk, je zou hier iets moeten mee doen".
Na een jaar sporten moest ik terug naar de dokter op controle en kreeg ik zeer goed nieuws: van 135kg naar 110kg, diabetes was niet meer te zien, suiker was een normale waarde en cholesterol was nog nooit zo goed! Mijn plan is gelukt!
Ik wou verder doen in deze sport. Ik besloot mij te verdiepen in krachtsport, en ontdekte STRONGMAN! Ik was verkocht en wist wat ik wou doen! Ik zocht de oefeningen op en deed deze zo goed mogelijk na in de fitness, maar ik wou meer. Ik wou het echte materiaal en hier echt verder in gaan. Na lang zoeken kwam ik uit bij Johan De Pauw, die mij alles over kracht en strongman kon leren! Dankzij hem ben ik geworden wie ik vandaag ben en ik heb zoveel aan hem te danken!
Zo een 1 a 2 jaar in strongman wou ik mijn eerste wedstrijd doen! Deze was in Duitsland en Johan was mijn coach. Samen trokken we met hoop en trots naar daar, maar kwamen verslagen terug. Het was een moeilijke wedstrijd en we zagen dat er nog veel werk was voor de volgende wedstrijd! Dus we bleven trainen om sterker en sterker te worden. Hierbij wou ik nog steeds de ‘lean’ versie van mezelf zijn en woog ik 115kg.
Ik wil mijn kennis overdragen zodat mensen niet moeten zoeken hoe of wat ze kunnen doen om hun doelen te bereiken. Ik wil mensen kunnen helpen op een leuke en interessante manier, waarbij het niet alleen de cijfers zijn die tellen maar ook de persoon! Communicatie is een een must en een key naar een goede samenwerking en goede resultaten. Zo sta jij er niet alleen voor, zoals ik er ooit stond.
Hiervoor heb ik lessen gevolgd over sportvoeding, personal coaching en sport psychologie, en dit in de praktijk kunnen uitwerken. Hier zijn al goede resultaten uit voortgekomen!
Ik probeer mezelf dan ook altijd uit te dagen. Altijd blijven doorleren om zo de mensen te kunnen helpen op alle vlakken.
Zo wil ik ook de sport terug brengen naar België, door de strongman oefeningen te integreren of versimpelen naar de workouts, zowel op vlak van kracht als cardio.